Tips Omgång 13.  Publicerat onsdag 30 juni 2010 22:52

Dags för sista omgången för de flesta lagen innan uppehållet. Dock spelar 4 lag igen nästa vecka så tabellen kommer att halta under sommaren.

Nossebro - Vara 2-0

Hett derby på slätta. NIF fick sin första förlust i årets serie senast och Vara vann stort mot Gerdsken. Jag tror ändå NIF klarar att ladda om och ska bara slå Vara. Men dom kommer få kämpa för 3 poäng.

Gerdsken - Upphärad 1-2

GBK har det jättetungt och radar upp förluster. Upphärad är mycket jämnare och presterar bra i årets serie. Målsnål match som UIS vinner.

Emtunga - Alingsås 1-3

Svår match för AIF tror jag då Emtunga toppat formen ordentligt. Man vann stort i vårens möte och jag tror en viss underskattning kommer finnas hos AIF som inte är någon ovanlighet. Men man ska vinna i alla fall.

Halvorstorp - Edsvära/Norra Vånga 1-1

Bottenmöte och viktig match för båda lagen. En klassisk sex-poängsmatch. Dock tror jag på oavgjort och en sömnig match.

Fristad - Lödöse/Nygård 3-1

Fristad behöver en seger och känna att man är med efter sommaren. Jag tror man ger allt hemma mot LNIK och då är man ett mycket bättre lag.

VIK möter Bosna hemma på Tånga. Vårens möte slutade 0-0 i en match som kunde slutat hur som helst. Två spelande lag och en bra match på gång igen tror jag.

/14. 

Permalink

Resultat omgång 12  Publicerat onsdag 30 juni 2010 22:45

Alingsås - Nossebro 5-0 (3-1)

Blev seger för de grönvita som jag trodde och AIF fick halv revansch efter poängtappet i premiären. Nossebros första förlust och nu ska det bli intressant att se hur man hanterar det.

Upphärad - Halvorstorp 2-0 (2-1)

Ruskigt nära full pott här. Upphärad fortsätter att vinna matcherna man bör vinna och smyger med i bakvattnet på topplagen.

Bosna - Emtunga 4-3 (2-0)

Emtunga fortsätter att överraska efter sin usla inledning och är nära att ta poäng i Vänersborg. Dock redde Bosna ut det och tog 3 poäng som är viktiga för deras forsättning.

Edsvära/Norra Vånga - Fristad 0-3 (1-3)

Nära igen här, men inte riktigt hela vägen. Fristad gör sin plikt och slår ENVFF.

Vara - Gerdsken 4-0 (2-1)

Tung seger för Vara som gav GBK en rejäl omgång. Visseligen hade Gerdsken otur och domslut mot sig, men jag tycker det låter likadant efter varje match från Lagerström. Dags att ta sig samman om det inte ska bli en riktigt tråkig höst.

  

Permalink

Lödöse/Nygård-VIK 2-0  Publicerat tisdag 29 juni 2010 22:30

Match i ett soldränkt och varmt Lödöse på Tingevi och våra motståndare i premiären Lödöse/Nygård IK. VIK kom till start med följande lag:

Anton

Andreas Berg, Eken, Ekström, Jocke Berg

Mentor, Matte Berg, Bengtsson, Adam

Spring

Herman

På bänken hade vi Hacker, Sebban och Filip Aba. Åhlander avstängd efter 3 gula kort, Gustavo skadad, Samuel skadad och Andreas och Rasmus sjuka.

Matchen hinner knappt börja innan det är 1-0 till hemmalaget. Deras vänsterback dyngar en krossboll ut mot kanten och deras högerlöpare. Jocke Berg är där men får bollen ovetandes i huvudet och ser inte vart den tar vägen utan deras ytter är först och slår ett inlägg mot borte över båda mittbackarna och Anton och där dyker LNIK.s forward upp och kan på något märkligt sätt nicka in bollen via ribban. En chockstart, men vi var inte på tårna i inledningen. Vi kommer ofta fel i situationerna och förlorar duellerna på plan. LNIK spelar ett enkelt och okomlicerat spel. Man slår bara långa bollar mot forwards och yttrar och jobbar därifrån. Sakta men säkert jobbar vi oss in i matchen och får igång spelet. Vi försöker komma runt på kanterna via Adam, Mentor och Jocke. Vi får till några inlägg och instick men kommer inte hela vägen till avslut. Spelet böljar en hel del då LNIK backar hem med hela sitt lag förutom en ensam forward och det är väldigt trångt på vår offensiva planhalva och vi lyckas inte dyrka upp deras försvar. LNIK har en boll i mål ytterliggare men som döms bort rätt för offside. Vi skapar inget att prata om men spelet sitter mer och mer och det är 1-0 i paus.

I halvtid pratar vi om att vi måste vara beredda direkt och inte ge våra motståndare tid och utrymme. Dessutom få in mer folk i straffområdet och gå rakare mot mål.

Andra halvlek fortsätter som den första. Hacker kommer in istället för Spring i paus. Vi tar tag i spelet och LNIK fortsätter att backa hem. Hela halvleken består mer eller mindre av att vi trycker på och försöker skapa chanser och LNIK kontrar på oss. Vi löser ändå kontringarna på ett bra sätt men framåt fortsätter vi vara svaga. Vi får en hel del frisparkar och hörnor men skapar inget att prata om utan slår mest alldeles för dåliga bollar. Mentor och Adam har varsina skott som vållar målvakten problem. Det är det närmsta vi kommer. LNIK får till sist en bra kontringschans och får till ett skott som inte ser helt otagbart ut, men som sticker in under Anton och 2-0. Det är också det sista som händer.

En ganska dålig insats av oss. För dålig jävlar anamma och dåligt med uppoffringar för att få till bra lägen. LNIK tar alltså samtliga 6 poäng av oss och det är bara för dåligt. Skulle kunna sträcka mig till att tappa 1 poäng mot dom, men dom hade den hetare viljan idag precis som i premiären. Det går man långt på, inget snack. Vi får ta nya tag mot Bosna hemma på torsdag som är sista matchen innan uppehållet.

/14.

Permalink

Fristad-VIK 2-1  Publicerat måndag 21 juni 2010 22:30

Återigen dags för match. I fredags for ett VIK till Fristad för att ta sig an serietrean. Vi möttes på äckliga Borås Arena i en träningsmatch i våras och där blev resultat till Fristad 2-1 efter ett sent segermål i en mycket jämn och bra match. Lite avstängningar och skador i VIK som startade med följande lag:

Anton

Andreas Berg, Eken, Ekström, Jocke Berg

Mentor, Matte Berg, Åhlander, Adam

Spring

Herman

På bänken fanns Rasmus A, Anton Nordqvist, Hacker och Sebban. Samuel borta sen tidigare med knäproblem, Andreas J sjuk, Gustavo fortsatt problem med baksida lår och Bengtsson avstängd. Debut för Andreas "Anders" Berg!

Matchen börjar bra sett ur VIK ögon. Vi tillåter inte Fristad att försöka spela utan tar själva tag i bollen och rullar framgångrikt till varandra i inledningen. Fristad får jaga boll och vinner dom den är vi snabbt där och tar tillbaka den. Framåt handlar det mycket om Mentor, Adam och Herman som är framme och oroar Fristad-försvaret flera gång i början. Efter en kvart mattas vår aggresivitet och Fristad börjar tugga sig in i matchen. Man försöker spela mycket via sina kanter och söker ofta långa uppspel över mittfältet till sina forwards som är duktiga på att ta emot och hålla i boll. Det osar katt 2-3 gånger i vårt straffområde men vi lyckas freda oss ganska enkelt från inlägg och skott. I 35:e minuter rycker sig Mentor loss och går in centralt i plan och lossar ett skott som går i ribban och på returen språngnickar Herman tjusigt in 1-0 till VIK. Helt rättvist sett till matchen hittills. 5 minuter senare hittar en passning ut till Mentor som hittat en ledig yta och kan trampa rakt in mot mål helt ren. Han försöker lägga bollen vid första stolpen men målvakten får upp en hand och kan rädda till hörna. Ska naturligtvis vara 2-0 här. Men det blir det inte utan det är bortaledning i paus och mycket stabilt spel av VIK.

Andra halvlek börjar illa för VIK då Fristad tilldöms en straff väldigt billigt efter att deras forward lagt sig ner väldigt lätt med en försvarare i ryggen. Straffen går och Anton räddar. Men linjedomaren går in och säger att Anton gått framåt för tidigt och straffen skall gå om. Det är sånt som aldrig händer, men just ikväll blev det så. Svagt av domaren då straffen i sig var jävligt billig. Det går om och då sitter kvitteringen. Riktigt surt. Vi uppträder inte lika säkert efter kvitteringen och 10 minuter senare misslyckas vi väldigt onödigt 2 gånger med att få bort en höjdboll och den hamnar centralt framför vårt straffområde och där hygger en grönvit forward och lobbar in 2-1 över Anton. Ett riktigt onödigt mål som vi bjuder på. Efter detta släpper vi allt och öser på för en kvittering. Fristad känns osäkra och nervösa när vi kommer i våg efter våg av anfall. Dessvärre är det som så många gånger förr att ingen går rakt in på mål utan vi avvaktar och vill rulla bollen för mycket runt offensivt straffområde. Mentor har läge, Spring har läge, Matte Berg har 2-3 lägen men inget av skotten går in. Hacker kommer in med 10-15 minuter kvar och sätter ännu mer fart på vårt anfallsspel. Med bara några minuter kvar är det Hacker som sätter fart i en kontring och vi kommer mer eller mindre 3 mot 1. Men när avslutet ska komma blåser domaren helt plötsligt av sittandes på huk på mittplan. Ingen förstår nånting och det är väldigt hetsigt på och utanför planen då vi berövades ett kanonläge till kvittering. Domaren hävdade att hon, en tjej dömde matchen......... , blivit påsprungen i momentet vi vinner bollen och kontrar. Märkligt att man måste blåsa av när man ändå sitter upp och överblickar situationen där man i princip bara behöver blåsa mål. Damer ska döma damfotboll, de har inget att göra i herrfotbollen. Punkt slut. Efter detta skapar vi inte mycket mer värt namnet utan luften går ur oss. Fristad vinner med 2-1 igen och det ska de vara väldigt glada för. Det var inte ett rättvist resultat.

/14.

Permalink

Tips Omgång 12.  Publicerat måndag 21 juni 2010 17:36

Så var första halvan av serien avverkad. En halvtidsanalys kommer så småningom, men man kan väl lugnt säga att det inte blivit så som många trott hittills. Det återstår 2 omgångar innan vi tar uppehåll för sommaren och om omgång 12 tror jag följande:

Alingsås - Nossebro 3-1

Seriefinal på Mjörnvallen. En oerhört intressant match om vem som förmodligen leder serien vid uppehållet. Det blev 0-0 i premiären och nu tror jag AIF tar revansch efter vad de trodde var ett debakel i första mötet. De grönvita slänger in allt man har för att vinna och sedan ha saken i egna händer.

Upphärad - Halvorstorp 2-1

Ett tufft möte där UIS säkert kommer få det svårt mot ett vilt kämpande HIS. De har börjat plocka poäng så smått men frågan är om man är bra nog? Jag tror UIS vinner med uddamålet i en jämn match.

Bosna - Emtunga 2-0

Svår match. Emtunga är riktigt heta nu men jag tror de möter sin överman i Bosna på Vänersvallen. Bosna måste dock göra en bra match och få hål på Emtunga tidigt om man ska vinna.

Vara - Gerdsken 2-1

En viktig match i botten. GBK vann förra matchen men har det riktigt jobbigt just nu. Samtidigt som Vara är svårspelade hemma på Torsvallen vilket tex AIF fått veta.

Edsvära/Norra Vånga - Fristad 1-3

ENVFF fick storstryk av Fristad i premiären men har gjort en okej vår ändå efter det. Fristad känns sämre än i våras och lär få slita för segern. Men man är ett bättre lag i grunden och bör slå ENVFF.

VIK reser till Götaälv-dagen för att möta Lödöse/Nygård och förhoppningsvis få revansch för förlusten i premiären på Tånga.

/14.

Permalink
|

öppna
stäng

Du måste vara ansluten för att skriva ett meddelande till vikfotboll

Du måste vara ansluten för att lägga till vikfotboll till dina vänner

 
Skapa en blogg